Jij hebt ‘iets met cijfers’ en bent geïnteresseerd in financiën én mensen. Je hebt een scherpe blik en wil je financiële kennis verbreden. Misschien heb je al ervaring in de sector en heb je ontdekt dat dit het vakgebied is waar jij verder in wil. Of wellicht heb jij net een studie afgerond en wil je verder leren terwijl je werkt? 
De opleiding duale Ad Finance van Avans Academy is een praktijkgerichte opleiding die werken en leren combineert en jouw carrièremogelijkheden in de financiële branche vergroot. Tijdens deze tweejarige hbo-opleiding ben jij werkzaam bij een van onze BANVO-kantoren. Je volgt één dag in de week onderwijs bij Avans Academie Associate degrees (AAAd) en de andere dagen ontwikkel je kennis en skills direct op de werkvloer.  
Binnen het Ad-onderwijs heb je geen toetsen of tentamens. De praktijk staat centraal: Je past de gevraagde kennis en vaardigheden toe bij je werkgever en maakt daarmee direct impact. De duale Ad Finance fungeert daardoor als een springplank voor een succesvolle carrière in de financiële branche!  

De opleiding

Waar word je voor opgeleid?

In twee jaar tijd word je opgeleid met zowel praktische- als theoretische kennis binnen het financiële vakgebied op hbo-niveau. Met jouw kennis en kunde ben je als Ad Finance professional direct breed inzetbaar. Bijvoorbeeld als:
 • (Junior) Assistent-accountant
 • Medewerker administratiekantoor
 • Financieel medewerker
Na het afronden van de opleiding heb je een volwaardig diploma. 

Past de opleiding bij jou?

Ben jij al werkzaam in de financiële sector en pas je graag het geleerde gelijk toe in de praktijk? Dan past deze opleiding goed bij jou. Ontwikkel jezelf door werken en leren te combineren! Als toekomstig financieel professional zijn er bepaalde eigenschappen en vaardigheden die jou helpen uitblinken in de financiële sector. Jij hebt in ieder geval interesse in cijfers én de financiële sector, de rest leren we je op school en in de praktijk. Zoals:  
 • Zelfstandig werken
 • Helder communiceren
 • Samenwerken
 • Integere- en professionele beroepshouding
 • Rapporteren en adviseren

Opbouw van de opleiding

Studieprogramma

De Ad Finance duaal duurt 2 jaar en kent een gevarieerd onderwijsprogramma. Ieder studiejaar is opgedeeld in 4 blokken. Gedurende het hele duale traject ben je werkzaam bij jouw werkgever. Je gaat één keer per week naar de Avans Academy om onderwijs te volgen. In het laatste half jaar van de opleiding studeer je af bij jouw werkgever. 
Tijdens de lesdag ga je in op de voortgang van jouw bedrijfsproject, aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en versterkt je financiële kennis. 

Toelatingseisen

Mbo 4

Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding. Voor deze opleiding moet je werkzaam zijn in de financiële sector. Je kan hiervoor bij een van onze  BANVO-kantoren gaan werken. 

Havo

 • Met profiel E&M en N&T ben je direct toelaatbaar. Voor deze opleiding moet je werkzaam zijn in de financiële sector. Je kan hiervoor bij een van onze BANVO-kantoren gaan werken.
 • Met profiel C&M en N&G heb je economie, M&O of BE + wiskunde A of B nodig. Voldoe je niet aan de profieleisen? Neem dan contact op met het academiebureau. [email protected]

Vwo

Je bent met elk profiel direct toelaatbaar. Voor deze opleiding moet je werkzaam zijn in de financiële sector. Je kan hiervoor bij een van onze BANVO-kantoren gaan werken.

21+ toets

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Voor deze opleiding moet je werkzaam zijn in de financiële sector. Je kan hiervoor bij een van onze BANVO-kantoren gaan werken.

Meer over de toelating

Selectie voor toelating

Een Ad Finance duaal is een slimme zet voor mensen die al werkzaam zijn in de financiële sector en graag door willen groeien. Tijdens deze opleiding ga je aan de slag in en voor het bedrijf waarin jij werkzaam bent aan de hand van zowel theoretische- als praktijkgerichte opdrachten.
Let op: Je kunt alleen starten met de studie Ad Finance duaal met een door alle drie de partijen ondertekende onderwijsarbeidsovereenkomst. De werkgever, de onderwijsinstelling en jij als werknemer tekenen deze overeenkomst alle drie.

Studiekeuzecheck

Iedereen die zich aanmeldt bij de Avans Academy voor de duale Ad Finance krijgt een studiekeuzecheck. Die check doen we in de vorm van een intake met een docent van de school. De intake bestaat uit een opdracht en een gesprek. Vooraf krijg je een mail waarin de opdracht staat. Op basis van de intake krijg je een studieadvies. Lees hier meer over de studiekeuzecheck.

Praktische info

Aanmelden

Aanmelden vóór 1 juli
Aanmelden voor deze Associate degree opleiding doe je via Studielink. Dit doe je door in te loggen met je DigiD Het aanvragen van een DigiD duurt 5 werkdagen dus houd hier rekening mee.
 1. DigiD aanvragen – dit duurt 5 werkdagen
 2. Persoonsgegevens invoeren op Studielink
 3. Verzoek tot inschrijving doen op Studielink
 4. Studielink stuurt de aanmelding door naar Avans Academie Associate degrees
 5. Check op Studielink de status van je aanmelding en welke acties van je worden verwacht
Meld je uiterlijk vóór 1 juli aan We adviseren je echter om – in verband met de studiekeuzecheck – al eerder aan te melden als jouw studiekeuze duidelijk is.
Twijfel je nog over de vacature of kantoor, vul dan een open sollicitatie in. Dan helpen we je graag met de keuze en mogelijkheden. 

Avans Academie

Statenlaan 29-67 5223 LA 's-Hertogenbosch

BANVO

Stationsplein 1 5384 BH Heesch

Open sollicitatie

Staat jouw ideale vacature er niet tussen, maar ben je wel enthousiast over deze opleiding en denk jij een meerwaarde te kunnen zijn voor onze BANVO kantoren? Neem dan contact met ons op.